Mondhygiënist

Mondhygiënist

Sandra Olde Engberink rondde in 1990 haar studie af aan de HBO-opleiding voor Mondhygiënisten te Nijmegen.

Na een aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan in meerdere tandartspraktijken met verschillende specialismen (Enschede, Baden Baden, Eindhoven en Den Bosch) is zij haar eigen praktijk gestart in Hengelo in 1999.

Vervolgens kreeg ze in 2003 de kans om in haar woonplaats Haaksbergen de vrijgevestigde mondhygiënist praktijk voort te zetten in een bestaande tandartspraktijk. Vanaf 2 april 2013 is ze haar nieuwe praktijk gestart aan de Eibergsestraat 112, ook in Haaksbergen. In de loop der jaren is de interesse voor de parodontologie gegroeid. Parodontologie is het behandelen van aandoeningen aan het tandvlees en het kaakbot / het fundament van de tanden en kiezen. In dit onderdeel van de tandheelkunde heeft ze zich met name gekwalificeerd. In de Praktijk voor Mondhygiëne wordt u behandeld door een gediplomeerd mondhygiënist die voldoet aan de kwaliteitseisen die de beroepsgroep stelt. Ze staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Ze is lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten, het Ivoren Kruis en de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

Het beroep mondhygiënist is geregeld in de wet BIG en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma mondhygiënist. De opleidingseisen zijn eveneens wettelijk geregeld.

De wet BIG is een kwaliteitswet en heeft tot doel de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken.

De wet beschermt tevens de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren. Voor de mondhygiënist is in de wet het deskundigheidsgebied omschreven.